top of page

Dapperhoeve

Dapperhoeve plattegrond

volzet

Een Equi-habitat bootst de natuurlijke manier van een paardenleven na met respect voor biodiversiteit en aanwezige fauna en flora. Door de aanbouw van de paddock paradise worden de paarden gestimuleerd om te bewegen, wat bevorderlijk is voor de spijsvertering en kunnen lekker spelen met soortgenoten. Zowel ruinen als merries zijn toegestaan in onze kudde. Paarden houden ervan om in kuddeverband rond te zwerven en op verschillende plaatsen gevarieerd te eten. De aanplanting van verschillende bomen, struiken en kruiden die eetbaar zijn voor paarden, het verwerken van de mest naar compost voor op de weiden, aanbouw van een takkenmuur,...  maken van deze paddock paradise een echte Equi-Habitat.

Hier wil ik een plek creëren waar op een ontspannen, positieve en natuurlijke manier met paarden én elkaar omgegaan wordt. We rijden zonder sporen, ijzerloos en bitloos.

Wie is wie?

...

Danielle en Bert.jpg

Danielle en Bert

Ik stel jullie graag voor aan mijn ouders (Emy), Danielle en Bert. Zij springen in waar nodig en regelen de paperassen, contracten,...

Hiernaast is ons ma verpleegster en kan inspringen indien er eerste hulp nodig is. Bij haar kan je ook terecht om je voeten heerlijk te laten verwennen. Zij is medisch pedicure en voetreflexologe en heeft haar praktijk 'Dappervoet' in de Dapperhoeve.

...

Emy Wambacq op Dapperhoeve

Emy

Ik ben Emy en naast paardencoaching sessies aanbieden zorg ik op Dapperhoeve Equi-Habitat voor het welzijn van de paarden en dit in samenspraak met de eigenaren.

Als contactpersoon regel ik de contactmomenten en zorg ervoor dat alles vlot verloopt. Ik hou ervan als mensen vanuit hun intrinsieke motivatie handelen en op die manier van Dapperhoeve een gezellige plek maken.

Hou het simpel en in balans is mijn uitgangspunt, genieten is de boodschap.

Kevin

Mijn naam is Kevin, op Dapperhoeve ben ik klusjesman met groene vingers en compostmeester met bruine vingers.

Mijn taak bestaat erin om de weiden te beheren en planten, bomen, struiken en kruiden aan te planten die goed zijn voor zowel paarden als kleine knaag-dieren en insecten. 

Op die manier stimuleren we de plaatselijke fauna en flora en dit maakt van Dapperhoeve een echte Equi-Habitat.

IMG_3741_edited.jpg
IMG_20220418_162915.jpg
IMG_20210707_135134.jpg

Samen hebben we twee kindjes

Yolan en Arya

bottom of page