top of page
Hooistation Hageland.jpg

Hooinetjes maken tussen de paarden

Paarden die uit een hooinet of slowfeeder eten, hebben meer tijd nodig om dezelfde hoeveelheid hooi op te nemen. Deze trage opname van ruwvoer zorgt ervoor dat de kans op maagzweren, verveling, stress, stalondeugden,.... verminderd en is ideaal voor sobere paarden. Ze doen langer over dezelfde hoeveelheid hooi en het stelt je in staat om kleine hoeveelheden hooi op verschillende plekken te hangen, mee te nemen in de trailer, aan de staldeur te hangen, etc...

Tijdens deze workshop leer je zelf je hooinetjes maken. Je leert welk materiaal duurzaam is en welke knoop je makkelijk kan maken. Daarbij bepaal je bij het maken van je eigen net zelf de wijdte van de mazen. Mijn eerste netten heb ik gemaakt in mei 2020, worden intensief gebruikt en deze gaan nog steeds mee. Daarom leek het me leuk om deze kennis over te dragen. En hoe kan dit gezelliger dan tijdens een workshop tussen de paarden? 

 

Wat komt er zoal aan bod?

  • Welk materiaal uiterst geschikt is voor een hooinet

  • Hoeveel touw je nodig hebt

  • Hoe je de afstand tussen de knopen bepaald

  • Welke knoop je kan leggen

  • We maken samen het hooinet

  • Als je hooinetje klaar is, dan vullen we het met hooi en wegen we het af. Zo weet je hoeveel kg hooi er ongeveer in jouw zelfgemaakte net kan. 

  • Je mag je netje gevuld met hooi mee naar huis nemen.

Deze workshop is voor zowel volwassenen als kinderen die houden van paarden en graag hun eigen hooinet maken.

De workshop duurt +-2u en gaat door bij min. 4 inschrijvingen, inschrijven.

Koffie, thee en versnaperingen zijn voorzien.

Er wordt gewerkt met een wachtlijst. Laat je gegevens achter bij interesse, komt er een plaats vrij kan ik je contacteren of zodra we met voldoende zijn, wordt een nieuwe datum geprikt.

35 EUR p.p.

bottom of page