FAQ:
Frequently asked questions

Waarom coaching met paarden?

Paarden, olifanten en dolfijnen zijn zeer gevoelige dieren. Dit uit zich door een sterk kudde gevoel. Dit zie je aan oa. hun manier van communiceren en hun familiebanden. Olifanten zijn iets te groot voor in de tuin en een dolfijn past niet in een vijver. Daarbij ben ik gewoon helemaal weg van paarden en daarom is voor mij de keuze snel gemaakt. :D

Paarden zijn prooidieren, door de communicatie van roofdieren grondig te bestuderen, hebben zij hun overlevingskansen vergroot en hebben zij door de eeuwen heen hun communicatie in de kudde geperfectioneerd. Zij voelen, ruiken en zien zo veel keer beter dan mensen.

Ze voelen onze hartslag vertragen of versnellen, ze ruiken ons zweet, ze zien onze spierspanning en dit merken ze al vanop 50 meter afstand.

Door meteen te reageren op de informatie die ze krijgen van de kudde en hun omgeving, verhogen ze hun kans om te overleven.

Hoe groter de kudde, hoe meer kans er is om te overleven. Paarden hebben hierdoor een natuurlijke drang verbinding te maken met hun omgeving, op voorwaarde dat het veilig is. De verbinding is pas veilig als ons doen, denken en voelen in harmonie is en dat is wat we juist gaan gebruiken tijdens paardencoaching om tot de kern van je vraag te komen.

​De paarden waarmee ik werk staan steeds 24/24, 7/7 buiten met soortgenoten. Dit zorgt ervoor dat ze écht paard kunnen zijn en dit is belangrijk om hun natuurlijke communicatiesysteem te behouden. Op Dapperhoeve Equi-Habitat in Wetteren hebben we hier extra aandacht aan besteed, zodat de paarden na een coaching mogelijk opgebouwde spanningen kwijt kunnen in de kudde.

2

Hoe kan ik me best voorbereiden op een sessie paardencoaching?

Sessies paardencoaching gaan steeds buiten door. Kleed je dus best goed naar het weer en zorg dat je stevig schoeisel aan hebt dat vuil mag worden. Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden om een paardencoaching te beleven. 

3

Ik heb bang van paarden, kan ik dan wel een sessie beleven?

Het is oké om bang te hebben van paarden. Tijdens de sessie mag jij steeds bepalen hoever je zelf wil gaan. Paarden voelen en spiegelen al vanop een hele afstand en er wordt niet op de paarden gereden. Daarbij waarborg ik als coach de veiligheid tijdens de sessie.  

4

Hoeveel kost een sessie paardencoaching?

Hiervoor verwijs ik je graag door naar de pagina 'individuele sessies en opstellingen'

Klaar voor om de eerste stap te zetten?