top of page
Grondplan equihabitat google.png

Dapperhoeve
Equi-Habitat

Waar natuurlijk paarden houden
en biodiversiteit samenkomen.

Een Equi-habitat bootst de natuurlijke manier van een paardenleven na met respect voor biodiversiteit en aanwezige fauna en flora. Door de aanbouw van de paddock paradise worden de paarden gestimuleerd om te bewegen, wat bevorderlijk is voor de spijsvertering en kunnen lekker spelen met soortgenoten. We rijden ijzerloos, bitloos en sporenloos en zowel ruinen als merries zijn toegestaan in onze kudde. Paarden houden ervan om in kuddeverband rond te zwerven en op verschillende plaatsen gevarieerd te eten. De aanplanting van verschillende bomen, struiken en kruiden die eetbaar zijn voor paarden, het verwerken van de mest naar compost voor op de weiden, aanbouw van een takkenmuur,...  maken van deze paddock paradise een echte Equi-Habitat.

DSC_6294_edited.jpg

"We erven het land niet van onze voorouders,

we lenen het van onze kinderen"

Onze visie

​​Dapperhoeve is een plek van (mentale) rust en ruimteHet is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij is, of hij nu een horsenerd is of het simpel wil houden, dankzij een goeie communicatie kan het allemaal op Dapperhoeve. We leren van elkaar en de ‘hou-het-simpel’ visie als basis zorgt ervoor dat het voor iedereen haalbaar blijft. We werken als team vanuit intrinsieke motivatie. Dit wil zeggen dat we het proper houden omdat we het zelf fijn vinden voor ons en voor ons paard. Hierdoor hebben we veel vrijheid over wat er gebeurt en wanneer het gebeurt, of je eens een dag geen zin hebt of wel in klusjes, het is allemaal oké. Een team is nooit 50%-50%, soms gaat de ene op vakantie, of is die ziek, of heeft hij ineens wat meer tijd en doet iets extra en zo vullen we elkaar aan. Iedereen draagt bij wat hij kan, rekening houdend met zijn eigen ik en in balans.

​"Niets moet en niksen mag."

DSC_6294.JPG

Wat bieden we aan?

Volzet

Welkom op Dapperhoeve Equi-Habitat! De ideale plek om jouw paard op een natuurlijke manier te houden. We hebben een maximum capaciteit van 4 viervoeters.

Bij ons staat niet alleen het welzijn van de paarden, maar ook van de eigenaars voorop. (Zie onze visie)

 


Wat bieden we je aan?

  • Een permanente, ruime schuilstal van 8mx3m, altijd toegankelijk voor de paarden.

  • Een kleine binnenpiste van 8,5mx12m, perfect voor paardencoaching en grondwerk. Deze piste is ook beschikbaar als extra schuilstal bij temperaturen boven 25°C.

  • Onze Paddock Paradise heeft een track van ongeveer 500 meter en 6 verschillende voederstations, dit zorgt ervoor dat de paarden constant in beweging zijn.

  • Ze hebben 24/7/365 toegang tot verschillende ondergronden, waaronder breekzand, grasdals, en aarde/gras.

  • Voor de wintermaanden hebben de paarden keuze om over een verharde ondergrond of zachte ondergrond van het ene uiterste voederstation naar het andere uiterste voederstation te lopen.

  • Een gedraineerde buitenpiste van 40mx20m met geopad

  • Een longeerpen van 15m

  • Verschillende voorzieningen zoals kastjes, opbergruimte, en een zadelplek.

  • Zout- en mineralenblok aanwezig

  • 150 meter lange haag met meidoorn, bramen, en hagenbeuk.

  • Nog zo veel meer...

Onze ruime stallen zijn er enkel voor specifieke behoeften zoals ontwaking na verdoving, bijvoederen, bij ziekte, of tijdens het wachten op de bekapper/dierenarts.

Je hebt volledige vrijheid in de keuze van je dierenarts, tandarts, bekapper, en lesgever. Wel belangrijk is dat deze ook onze visie draagt. We rijden bitloos, sporenloos en ijzerloos.

 

Voerschema:

Het is heel belangrijk dat jouw paard in ons voerschema past.

 

We bieden een voerschema met beperkt hooi, wel onbeperkt ruwvoer. Hoofdzakelijk hooi in slowfeeders en/of hooinetten en stro om aan de psychologische knabbelbehoeften van de paarden te voldoen.

In het droge seizoen kunnen de paarden dagelijks maximaal 6 uur grazen op een van onze weides, die we wekelijks afwisselen. Daarnaast kunnen ze constant browsen op de paddock paradise waar eetbare kruiden en bomen beschikbaar zijn zoals zwarte populier, hazelaar, linde, munt, oregano, venkel, facelia en nog veel meer.

Bijvoederen kan naar eigen wens en je zorgt zelf voor het voer. De voederbeurten worden gedeeld, waarbij iedereen zijn deel in bijdraagt. 

Wie zoeken we?

  • We zijn een kleinschalige Equi-Habitat (max. 4 paarden) en zoeken mensen die we kunnen vertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel en een teamgeest hebben. Je zal deel uitmaken van, en rekening houden met onze kudde.

  • Je wil je paard/pony op een natuurlijke manier houden, bitloos, ijzerloos en sporenloos?

  • Past jouw paard/pony in ons voerschema?

  • Je kan jezelf terugvinden in onze visie en vind je communicatie belangrijk?

  • Je bent bereid om te helpen bij klusjes zoals:

    • Deelnemen aan de voederbeurten​ (gemiddeld 2 à 3x/week, kan variëren, in samenspraak met het team)

    • De stal uitmesten of track mesten

    • Giftige planten uitdoen als je ze tegenkomt

    • Automatische drinkbakken proper houden 

    • ...

Je paard is in orde met alle vaccinaties: Rhino, tetanus, griep en ontworming (mestonderzoek).

Dan hebben wij een plekje voor jou en je paard!

Wat niet inbegrepen is:
Dierenartskosten
Hoefsmid/bekapper
Brokken/korrels/bijvoeder
Tandarts

Er wordt regelmatig een contactmoment gehouden om punten te bespreken.
Jouw aanwezigheid wordt hier uiteraard erg gewaardeerd!

Tijdens de inscharingsperiode periode van je paard kunnen we fijn afstemmen hoeveel hooi je paard nodig heeft, heeft je paard toch meer hooi nodig, dan kan de prijs wijzigen. Hooi wordt na de inscharingsperiode bijgehangen bij de kudde en je paard blijft in kuddeverband.

Bijdrage in de kosten:

VOLZET

Passen jouw paard én jij in dit plaatje?

Volzet
Logo EmWa Coaching

Contact

DAPPERHOEVE

Het eerste huis van de Vlaamse Ardennen

Ingang langs de zwarte poort

Schoolstraat 84

9860 OOSTERZELE

Regio Gent Oost-Vlaanderen

0486 93 01 48

Volg ons op

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

Bedankt voor je bericht!

VET.be.jpg

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Bedankt voor het abonneren!

E40

N42

bottom of page