top of page

Equi-Habitat

Waar natuurlijk paarden houden
en biodiversiteit samenkomen.

Een Equi-habitat bootst de natuurlijke manier van een paardenleven na met respect voor biodiversiteit en aanwezige fauna en flora. Door de aanbouw van de paddock paradise worden de paarden gestimuleerd om te bewegen, wat bevorderlijk is voor de spijsvertering en kunnen lekker spelen met soortgenoten. We rijden ijzerloos, bitloos en sporenloos en zowel ruinen als merries zijn toegestaan in onze kudde. Paarden houden ervan om in kuddeverband rond te zwerven en op verschillende plaatsen gevarieerd te eten. De aanplanting van verschillende bomen, struiken en kruiden die eetbaar zijn voor paarden, het verwerken van de mest naar compost voor op de weiden, aanbouw van een takkenmuur,...  maken van deze paddock paradise een echte Equi-Habitat.

DSC_6294_edited.jpg

"We erven het land niet van onze voorouders,

we lenen het van onze kinderen"

Onze visie

​​Dapperhoeve is een plek van (mentale) rust en ruimte. Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij is, of hij nu een horsenerd is of het simpel wil houden, dankzij een goeie communicatie kan het allemaal op Dapperhoeve. We leren van elkaar en de ‘hou-het-simpel’ visie als basis zorgt ervoor dat het voor iedereen haalbaar blijft. We werken als team vanuit intrinsieke motivatie. We houden het proper omdat we het zelf fijn vinden voor ons en voor ons paard, hierdoor hebben we veel vrijheid over wat er gebeurt en wanneer het gebeurt, of je eens een dag geen zin hebt of wel in klusjes, het is allemaal oké. Een team is nooit 50%-50%, soms gaat de ene op vakantie, of is die ziek, of heeft hij ineens wat meer tijd en doet iets extra en zo vullen we elkaar aan. Iedereen draagt bij wat hij kan, rekening houdend met zijn eigen ik.

 

​"Niets moet en niksen mag."

Team Dapperhoeve.jpg

#teamdapperhoeve

DSC_6294.JPG

Wat bieden we aan?

We zijn volzet

Wens je op de wachtlijst te komen? Dat kan!

Stuur je gegevens door hieronder met alvast wat info over jou en je paard.

We zijn volzet

Welkom op Dapperhoeve Equi-Habitat! De ideale plek om jouw paard op een natuurlijke manier te houden. We hebben een maximum capaciteit van 4 viervoeters. Bij ons staat niet alleen het welzijn van de paarden, maar ook van de eigenaars voorop. (zie onze visie) Praktisch, bieden we een permanente, ruime schuilstal van 8mx3m, altijd toegankelijk voor de paarden. Daarnaast hebben we een kleine binnenpiste van 8,5mx12m, perfect voor paardencoaching en grondwerk. Deze piste is ook beschikbaar als extra schuilstal bij temperaturen boven 25°C. Onze Paddock Paradise, met een track van ongeveer 500 meter en 6 verschillende voederstations, zorgen ervoor dat je paarden constant in beweging zijn. Ze hebben 24/7/365 toegang tot verschillende ondergronden, waaronder breekzand, grasdals, en aarde/gras. Voor de wintermaanden hebben we een verharde ondergrond van de schuilstal naar de kleine binnenpiste, zodat je paarden droge voeten houden. Daarnaast hebben we een goed gedraineerde buitenpiste van 40mx20m met geopad, een longeerpen van 15m, en verschillende voorzieningen zoals kastjes, opbergruimte, en een zadelplek. Onze ruime stallen zijn er enkel voor specifieke behoeften zoals ontwaking na verdoving, bijvoederen, bij ziekte, of tijdens het wachten op de bekapper/dierenarts. Bij Equi-Habitat heb je volledige vrijheid in de keuze van je dierenarts, tandarts, bekapper, en lesgever. Wel belangrijk is dat deze ook onze visie draagt. We rijden bitloos, sporenloos en ijzerloos. We bieden een voerschema met beperkt ruwvoer. Hoofdzakelijk hooi in slowfeeders en/of hooinetten en stro om aan de psychologische knabbelbehoeften van de paarden te voldoen. In het droge seizoen kunnen de paarden dagelijks maximaal 6 uur grazen op een van onze weides, die we wekelijks afwisselen. Daarnaast hebben we eetbare kruiden en bomen zoals zwarte populier, hazelaar, linde, munt, oregano, venkel, facelia en nog veel meer. Voor de gezondheid van je paarden hebben we een zout- en mineralenblok aanwezig en een 150 meter lange haag met meidoorn, bramen, en hagenbeuk. Bijvoederen kan naar eigen wens en je zorgt zelf voor het voer. De voederbeurten worden gedeeld, waarbij iedereen zijn deel bijdraagt. Bij Dapperhoeve Equi-Habitat streven we naar een harmonieuze en natuurlijke leefomgeving voor jou en jouw paard!

Wie zoeken we?

We zijn een kleinschalige Equi-Habitat (max. 4 paarden) en zoeken mensen die we kunnen vertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel en een teamgeest hebben. Je zal deel uitmaken en rekening moeten houden met de kudde. Je wil je paard/pony op een natuurlijke manier houden, bitloos, ijzerloos en sporenloos? Past jouw paard/pony in ons voerschema? Je kan jezelf terugvinden in onze visie en vind je communicatie belangrijk? Je bent bereid om te helpen bij klusjes zoals: Deelnemen aan de voederbeurten​ (gemiddeld 2 à 3x/week, kan variëren, in samenspraak met het team) 1x/week de stal uitmesten of track mesten Giftige planten uitdoen als je ze tegenkomt Automatische drinkbakken proper houden  Je paard is in orde met alle vaccinaties: Rhino, tetanus, griep en ontworming (mestonderzoek). Dan hebben wij een plekje voor jou en je paard! Wat niet inbegrepen is: Dierenartskosten Hoefsmid/bekapper Brokken/korrels/bijvoeder Tandarts … Er wordt regelmatig een contactmoment gehouden om punten te bespreken. Jouw aanwezigheid wordt hier uiteraard erg gewaardeerd! Tijdens de inscharingsperiode periode van je paard kunnen we fijn afstemmen hoeveel hooi je paard nodig heeft, heeft je paard toch meer hooi nodig, dan kan de prijs wijzigen. Hooi wordt na de inscharingsperiode bijgehangen bij de kudde en je paard blijft in kuddeverband. Bijdrage in de kosten: VOLZET

bottom of page