top of page

Managers en teamleaders

Een inspirerende en motiverende manager is de drijvende kracht achter het succes en de verbetering van de werkomgeving in uw organisatie. Uw managers vormen een onschatbare troef voor uw bedrijf. Hun personal growth als teamleiders is van cruciaal belang voor uw werk. Investeren in het optimaliseren van hun vaardigheden is dan ook zeer waardevol. Het vergaren en ontwikkelen van 'People skills' en kennis over effectief teammanagement stelt hen in staat om een productieve, veilige werkomgeving te creëren, waar werknemers intrinsiek gemotiveerd zijn en positief bijdragen aan het succes van uw onderneming.

Team vergadering

"Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?

Wat als we het niet doen en ze blijven?"

team

423062787_867322905168260_7370225826626631154_n_edited.jpg

Waarom coaching met paarden?

Paarden, olifanten en dolfijnen zijn zeer gevoelige dieren met sterke sociale banden en communicatievaardigheden. Helaas zijn olifanten te groot voor in de tuin en dolfijnen passen hier niet in een vijver. Als kind was ik altijd al gek op paarden, dus voor mij was de keuze voor deze prachtige dieren was snel gemaakt. ​Paarden zijn prooidieren en hebben door de eeuwen heen geleerd om te overleven door de communicatie van roofdieren te bestuderen. Ze hebben hun onderlinge communicatie geperfectionaliseerd en zijn buitengewoon goed in het oppikken van signalen.​ Ze voelen onze hartslag, ruiken ons zweet en zien onze spierspanning. Zelfs vanop 50 meter afstand! Om hun overlevingskansen te vergroten, reageren paarden direct op informatie van de kudde en hun omgeving. Deze reactie zetten we in tijdens een sessie. Paarden hebben een natuurlijke behoefte om verbinding te maken. Zowel met soortgenoten als met mensen en dieren, hoe groter de kudde, hoe meer kans op overleving. Verbinding gebeurt op voorwaarde dat het veilig is. Een veilige verbinding ontstaat wanneer de gedachten, gevoelens en acties in harmonie zijn. Wat maakt dat we onszelf niet langer dingen kunnen wijsmaken, onzekerheden krijgen helderheid en hun reactie brengt ons tot wat echt belangrijk is. Dit is precies wat we gebruiken bij paardencoaching om tot de kern van jouw vraag te komen.​ De paarden waarmee ik werk, leven altijd samen met andere paarden op onze Equi-Habitat, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dit stelt hen in staat om echt paard te zijn en zo behouden ze hun natuurlijke communicatiesysteem.

Logo EmWa Coaching

Traject People skills

Dit programma is ontworpen om managers te ondersteunen bij het begeleiden van een team. Het biedt inzichten in teammanagement, conflictoplossing, de drijfveren van teamleden en hoe deze kunnen worden ingezet om doelen te bereiken. Iedereen bezit unieke talenten, maar worden deze wel volledig benut?

We dagen uit tot zelfreflectie. Heeft jouw manager nog overtuigingen, waarden en normen die het bereiken van doelen belemmeren?

"Optimaal gebruik van talenten leidt tot een verhoogd gevoel van welzijn,

waardering en intrinsieke motivatie bij werknemers." 

Want laten we eerlijk zijn, zou dat niet de essentiële voorwaarde zijn om langdurig betrokken te blijven bij een organisatie?

Hoe gaat het traject in zijn werk?

Zes individuele sessies met paarden als co-coaches gericht op professional development, individueel aangepast aan de noden van uw manager. Hieronder vindt u een voorbeeld van een traject terug waarrond we werken.

  • Ontdekking van leiderschapsstijl: Reflectie op persoonlijke leiderschapsidentiteit en -vaardigheden, met een focus op effectieve leiderschapsstijlen.

  • MBTI-gebaseerde coaching: Diepgaande verkenning van persoonlijkheidskenmerken volgens het MBTI-model, gericht op het benutten van individuele talenten en het identificeren van teamdynamiek.

  • Verbindende communicatie: Essentiële communicatietools voor managers om effectieve interacties te bevorderen en werknemers te coachen naar verbeterde prestaties.

  • Conflicthantering: Analyse van conflictopbouw en strategieën voor proactieve conflictbeheersing en het bevorderen van samenwerking binnen het team.

  • Stressmanagement en organisatorische vaardigheden: Technieken voor stressbeheer, delegeren, plannen en effectief omgaan met uitdagende situaties in een professionele omgeving.

  • Verdiepingssessie: Maatwerkondersteuning op basis van individuele behoeften, zoals communicatieverbetering, persoonlijke groei, het benutten van talenten, het stimuleren van intrinsieke motivatie of een teamcoaching met het hele team.

Deze tools en technieken lenen zich uitstekend voor toepassing binnen het team. Ik moedig dan ook sterk aan om deze modellen te gebruiken ter ondersteuning van activiteiten.

Nazorg

Na voltooiing van dit begeleidingstraject laten wij u niet aan uw lot over. Onze cliënten hebben de mogelijkheid om toegang te krijgen tot mijn agenda, waardoor managers te allen tijde een opvolgende sessie of gesprek kunnen inplannen. Wij streven ernaar om voortdurende ondersteuning te bieden en te waarborgen dat uw ontwikkeling en groei consistent worden opgevolgd.

Team van industriële ingenieurs

leader

bottom of page