top of page
278704379_1144322526353494_8309743342179507115_n_edited.jpg

Balans

Hoogsensitief en/of Perfectionisme

Er is niets mis met hoogsensitiviteit of perfectionisme! Je bent helemaal oké hoe je bent.

Het zijn je krachten, talenten die je perfect vóór jou kan laten werken in je leven. Echter als ze ongemakken meebrengen, wordt het een uitdaging om ermee om te gaan. Coaching met paarden is ideaal om deze thema's aan te pakken.

Zonder oordeel brengen de paarden jou tot waar je hoort te zijn.

Maak van hoogsensitiviteit of perfectionisme terug jouw kracht!

Ben ik hoogsensitief?

Doe hier de test

Deze test brengt je naar de website van HSP-Vlaanderen

Deze testen zijn louter indicatief. 

DSC_6294_edited.jpg

Streef ik naar perfectie?

Doe hier de test

Deze test brengt je naar de website van de beroepsvereniging van perfectionismecoaches

Deze testen zijn louter indicatief. 

Hoogsensitiviteit
-
voelen

Hoogsensitiviteit, of HSP, is een persoonlijkheidskenmerk waarbij iemand gevoeliger is voor externe prikkels en indrukken dan gemiddeld. Dit betekent dat ze diepgaandere emotionele reacties ervaren, zoals geluiden, licht, geuren en sociale interacties. 

Het concept van hoogsensitiviteit is ontwikkeld door psycholoog Dr. Elaine Aron, die het beschreef als een aangeboren eigenschap die bij ongeveer 15-20% van de bevolking voorkomt. 

Kom coaching met paarden beleven tijdens onze beleefmomenten. De beleefmomenten zijn er om te voelen, emoties mogen er zijn. Paarden accepteren onvoorwaardelijk wie je bent en spiegelen jouw gevoel, woorden zijn niet altijd nodig... Dit maakt paardencoaching tot een waardevolle methodiek om jouw kracht volledig te omarmen.

Perfectionisme
-
denken

Perfectionisme kan zich manifesteren als een constante drang naar foutloosheid, nauwgezette aandacht voor detail en een hoge standaard voor prestaties. Je legt vaak strenge eisen en verwachtingen op aan jezelf en anderen wat kan leiden tot angst, stress en depressie als de doelen niet worden behaald. De oorzaak hiervan ligt meestal bij een trauma in het verleden of een dynamiek in een systeem waar je bent opgegroeid. Perfectionisme kan zowel positieve als negatieve aspecten hebben, afhankelijk van hoe het wordt ervaren en beheerd.

278704379_1144322526353494_8309743342179507115_n.jpg

Laat me beginnen met te zeggen dat dit thema me nauw aan het hart ligt.

Zelf ben ik opgegroeid in een omgeving waar voelen of emoties niet altijd warm onthaald werden. 'Je moet zo gevoelig niet zijn' of 'Is dat nu een reden om zo verdrietig of boos te worden' zijn uitspraken die ik zelf tot op de dag van vandaag nog hoor. 

Gelukkig heeft opgroeien in deze omgeving mij ook goeie kanten meegegeven. Rationeel en logisch denken en de nieuwsgierigheid om te onderzoeken en exploreren hoe de dingen nu juist in elkaar zitten werden sterk gestimuleerd. 

En laat het nu juist de heling van trauma's, zichtbaarheid van dynamieken en de balans zijn tussen voelen en denken dat bij deze thema's het verschil maakt.  

Emy

Getuigenis

Intakegesprek

Intakegepsrekken gaan steeds door met de praktijkcoördinator Emy. Tijdens een telefoongesprek bespreken we je vraag en stemmen we onze verwachtingen af. Hebben we een match? Dan plannen we een eerste sessie in bij de coach die het beste bij jou past.

Gratis

IMG_20220418_161116_edited.jpg

Intakebezoek

Een intakebezoek gaat steeds door met de praktijkcoördinator Emy. Welkom op Dapperhoeve! Je snuift de sfeer op en ontmoet onze vierbenige coachen Romy en Yoda. Tijdens een intakebezoek bekijken we je vraag en stemmen we je verwachtingen af. Hebben we een match? Dan plannen we een eerste sessie in bij de coach die het best bij jou past.

75€

bottom of page